Valp & Vuxen

Uppfödning av Dvärgschnauzer i hemmet

Home

Boys

Girls

Puppies & Adults

Grooming     

About Us   

Contact

Våra valpar!

Our Puppies!

Att köpa valpar av oss: här

Valpköparshopen: här


Äldre valpar & vuxna

Older puppies and Adults

Klicka!


Aktuell kull.

Present Miniature Schnauzer Litter

Vi brukar inte skriva att "föräldrarna är sunda" o.s.v. för att det är en självklarhet för oss. Däremot brukar vi skriva lite om föräldrarnas mentalitet och egenskaper. Mamman bor alltid hemma hos oss under valparnas 8 första veckor, medan pappan ofta lånas in från andra kennlar och därför inte alltid går att träffa här.

We usually don't write about soundness of the parents beacause it is a necessity for us. But we do try to write about the mentality and personality of the parents. The mother always lives with us during whelping and raising while the father more so do not, because he comes from other kennels or lives with other families.

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Lina & Elton Halvfoderhem söks!

Jumanji Grey Star of Rainbowland &

RS CH TrePés Gild Isobar

Det blev bara en liten tikvalp, Ivra. Och henne letar vi halvfoderhem till i närheten av Nykvarn!


Elton är Utsällningschampion och båda har gjort beteende-och personlighetstest BPH med bra resultat även på skotten.


Leveransdatum: 5:e November


-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Snooza & Darwin fick valpar 12/10

Fultingad kull!


RLD N RLD F Pixbo Success

& TrePés Gild Charlatan 

Snooz slog rekord i tidig födsel men fick 4 välskapta valpar! nu hoppas vi att de håller sig friska och går upp i vikt som de ska, men allt verkar hittills normalt. Så mysigt!


Roliga, träningsvilliga och positiva valpar väntas - Snooz är fantastisk på både Rallylydnad och Agility, medan Darwin är en mycket balanserad och harmonisk kille med driv och personlighet.


Båda är utställda med Excellent och har gjort Beteende- och personlighetstest BPH med bra resultat


Färg: Svart/silver.

Storlek: Små till stora!

Leverans: 7:e december 2019

Väntade kullar

Expected Litters


Här har vi en kull med dvärgschnauzervalpar som väntas! Men även efter en lyckad parning tar det ytterligare ett par veckor innan man vet hur många valpar, om alla klarar sig, om det blir hanar eller tikar och ibland vad de får för färg.

The litter is here under "expected" as soon as the parents had a good date! And then it is just a long wait to see if there will be healthy  puppies too.

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Svea och Kawa planerar valpar 10:e November!


Pixbo Notre Dame

&

HR CH TrePés Gild Solid 

Yippiiee! Svea har valpar i magen, åtminstone 4st. Håll alla tummar nu för en välskapt kull! Detta ska blir jättespännande, men samtidigt nervöst eftersom det inte blev något förra gången vi försökte...


Mjuka trevliga valpar med mycket energi och fin följsamhet och samarbetsvilja väntas! Roligt för träning!


Färger: SVARTA och kanske Peppar/Salt

Storlek: Relativt små till normal.

Leverans: 10:e januari 2020

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Bequi och Dogge planerar valpar 20:e November!


TrePés Gild Bequerelle

&

SE MN RS BG CH, MN BG GrCH

TrePés Gild Charger

Valparna väntas i slutet av November 2019 och blir 8v i slutet av januari 2020! Mamma är utställd 1 gång med Excellent och CK samt har gjort ett fint BPH med skott. Pappa är Champion i 4 länder. Positiva, arbetsglada och följsamma valpar väntas. Roliga till träning!


Färger: SVARTA eller PEPPAR/SALT och SVART/SILVER

Storlek: Normalstora.

Leverans: 20:e januari 2020

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Cava på bilden - som valp!
Wolfie, som 8 mån ca.Teacup Schnauzer ... typ! Cava och Wolfie väntar valpar 10:e december!


TrePés Gild Wildfire

&

Little Tassa's Light My Fire

Föräldrarna är båda små - väger 5,5 kg båda två! Det är ingen garanti för små valpar, men det är troligt att de inte blir stora. De har också båda vita hundar i sin stamtavla så det kan komma vita valpar.


Cava är en liten och ursöt vilding! Framåt och oftast orädd, hon tar för sig och är social med folk. Hon gjorde ett helt fantastiskt fint BPH (mentalbeskrivning) nu precis innan vi parade henne.


Vi har valt att inte ställa ut henne eftersom hon har väldigt lätta öron, men hennes roliga och trevliga personlighet, att hon är fri från PRA B- anlag efter min supersnygge vite Championhane Piper (som är anlagsbärare) och att hon för övrigt är fint byggd, i en liten tilltalande storlek - gör att vi planerar en rolig och arbetsvillig kull efter henne. Hon har mycket att tillföra!


Wolfie är en liten, trygg kille med bra självförtroende och ändå en försiktig framtoning. Han har fått en kull tidigare men mycket fina och balanserade valpar. 


Färger: ALLA FÄRGER kan komma.

Storlek: Sannolikt små.

Leverans: 10:e februari 2020

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras
Dvärgschnauzer valp planeras

Issi på bilden i somras 2019!Axel på Stockholms-utställningen 2018.
Issi och Axel planerar valpar 10:e december!


TrePés Gild Isotope

&

TrePés Gild Chaiseri

Issi är en liten, men kraftfullt byggd tjej med urtrevligt temperament om ställts ut enstaka gånger och placerat sig i Bästa-Tikklass med Excellent, fått reserv-CERT och reserv-NORD CERT, samt blivit Bästa juniortik.


Axel blev en bra match till Issi. Han är en trevlig och självsäker, men samtidigt lugn och balanserad kille med fin kropp och helhet. Han har gjort ett fint BPH och ställts ut på Stockholmsshowen med Excellent.


Färger: PEPPAR/SALT och enstaka SVART väntas.

Storlek: Sannolikt normal storlek.

Leverans: 10:e februari 2020

-*-

Dvärgschnauzer valp planeras

Rio på bilden ca 1 år


och Arras i somras, 9 år

(han har fått lite för mycket entrecôte under sommaren...)


Dvärgschnauzer valp planeras

Rio och Arras hoppas på valpar, en speciell kull för mig!  Väntas 20/12.


TrePés Gild Chi-Gong

&

Stommelyckans Silver Rocket

Speed-daten gick bra! Rio är en fin och mycket rolig tik som ställts ut enstaka gånger och placerade sig i Bästa-Tikklass med Excellent. Även Arras ställdes i sina glans dagar av min mamma och fick reserv-CERT som bäst. Mamma har också lydnadstränat och kört Arras i Rallylydnad med bra resultat - dock bara inofficiellt.


Båda föräldrar har mycket energi och har fina egenskaper för träning och tävling. Rio har gjort ett bra BPH och Arras ett bra MH (Mentalitetsbeskrivningar med skott).


Båda är fria från PRA B och både Rio och Arras 9 år, gjorde nyligen sina ögonlysningar och var friska och krya.


Färger: SVARTA, SVART/SILVER eller PEPPAR/SALT väntas.

Storlek: Normal till relativt stora.

Leverans: Omkring 20 februari 2020


Om att planera valpar:

About planning litters:


Att planera nya kullar är både fantastiskt roligt men svårt - och vägen brukar bli krokig. Det handlar om att matcha personligheter, rörelser, motorik, utseende, päls, benstomme m.m. Man kanske vill förstärka en egenskap och dämpa en annan.

Planning litters is an enjoyment, but it is also challenging and the route is sometimes bumpy. It is not just about matching personality, features, movements and constitution - but also coat quality, bone structure and more.


Men så har vi ju detta med sjukdomar; Vi efterstävar friska och sunda hundar, varför jag kan tillbringa lång tid åt att studera stamtavlor, prata med kennelkollegor för råd. Och slutligen gäller det att hane och tik faktiskt gillar varann också, för det kan hända att kemin inte finns - och då blir det ingenting.

We aim to breed healthy and sound dogs, which is why I spend lots of time studying pedigrees, talking to fellow breeders. And last but not least: the couple must like eachother! Because no matter how hard we try, there will not be any puppies unless the parents-to-be 'fall in love'.


I de fallen det är skönt att ha en reservhane. Det betyder inte att plan B blir sämre, utan bara att man på grund av alla dessa olika faktorer bestämmer sig för att byta hane. Och det kan också finnas praktiska eller ekonomiska aspekter: Hanen kanske bor i ett annat land och då blir resa, att ta ledigt från jobb och biljettkostnader plötsligt något att räkna med.

 In some cases it is really nice to have a Plan B. Note that Plan B do not have to be lesser than A - only different. There are so many factors that play part.


Nu har vi nått dit att vi har många egna hanar och många egna tikar som är helt obesläktade eller besläktade på avstånd, tack vare att jag har haft 14 parallella tiklinjer, med olika ursprung. Det betyder att vi har ganska bra koll på mentaliteter och sjukdomar hos hundarna. Med sjukdomar kan man såklart inte vara säker, någonsin, men eftersom vi DNA-testar mot vissa sjukdomar och har erfarenhet av andra så känns det ganska tryggt just nu... jag hoppas att detta håller i sig och att vi får ha många friska generationer. Mentaliteten känns som vi har stabiliserat ganska bra nu och det är jag oerhört nöjd över! Men arbetet fortgår. Planen framöver är att koncentrera ner aveln och behålla "bara det bästa". Fantastiskt att vi redan har nått dit och det är tack vare de många kullar vi har hunnit ha de sista 2-3 åren. Helt underbart och givande!


Now we have come to a point where we have many quality males and girls of our own breeding and we are testing them both for illnessess and mentalitywise, so I feel we have reached a mentality we like and thanks to our 14 parallel bitch-bloodlines we can use our own breeding for the recent litters. I am planning to boil it down a little in the coming few years  and keep only the best for future breeding. It is a great and lovely work to be able to do that already. Thanks to the many litters I have had lately!


Tidigare Kullar

Previous Litters


TrePés ® Varumärket och namnet är skyddat enligt upphovsrättslagen.

Bilder får inte användas från TrePés utan tillstånd.

TrePés • Shop & Uppfödning av Dvärgschnauzer svart, peppar / salt, svart / silver, vit